February 24, 2024

Мајката најпрво сакала убiецот на нејзината ќерка да го помине остатокот од нејзиниот живот во затвор, а потоа се предомислила и го прегрнала на судење.

Џордин го донел пiштолот на својот очув за да им го покаже на пријателите. Кога првпат пукал од него во правец на подот, пиштолот не пукал, па го вперил кон Лурд и повторно пукал.

За жал, вториот пат беше кобен за девојчето.
Ади ДеЏесус сакала убiецот на нејзината ќерка да го помине остатокот од животот во затвор, но потоа се предомислила. Таа сфати дека Џордин е само дете и дека целиот негов живот е пред него.

Затоа решила да направи неверојатна работа – на судењето го прегрнала Џордин и се согласила да му биде намалена казната. Постигнат е договор дека по една година затвор, Џордин и Ади ќе отпатуваат за Флорида за да разговараат со други млади луѓе за опасностите од носење оружје.

Фасцинантната храброст и способноста на Адина да простува не само што ќе ја променат иднината на Џордин, туку сигурно ќе ги допрат животите на секој што ќе ја слушне оваа трагична приказна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *