June 25, 2024

Секоја болест е поврзана со одредена емоција која ја негуваме во себе, не е важно дали е лутина, грижа или некоја друга негативна емоција.

Доколку забележите нешто од овие кај себе, потрудете се да се ослободите од овие чувства, бидејќи тие можат да предизвикаат сериозни болести.

Раkот се поврзува со желбата за смрт, која секако не е свесна – понекогаш се случува во одредена ситуација да реагираме со желба да умреме, бидејќи не сме во состојба свесно да се соочиме со некои животни удари и да ја прифатиме лекција. Таквата мисла умот автоматски ја памти и складира.

Умот е многу леплив и за него секоја мисла е многу лесно да се фати, но тешко да се одвои. Затоа постои навика постојано да ја вртиме истата мисла бидејќи не можеме да се ослободиме од неа иако ни пречи.

Болеста секогаш го напаѓа делот од телото кој е најслабата алка, односно каде се насобрале негативните емоции и нашата потсвесна желба да ги блокираме, скриеме и заборавиме.

Блокирани емоции Видот не е слаб поради возраста, туку затоа што не сакаме да видиме некои очигледни работи и несвесно го слабееме и го блокираме видот, бегаме од реалноста и ги закопуваме главите во песок.

Кога ја искривуваме вистината во ситуација која не ни оди во прилог , имаме своја визија, а внатрешниот вид е заматен, а резултатот е губење на надворешниот вид, пишува atma.hr.

Срцето страда од блокирани емоции кои не сме ги покажувале од страв, црниот дроб собира лутина, а желудникот собира необработена содржина, нешто што не успеавме да го „свариме“, со кое не се помиривме и како резултат имаме гастритис или чир на желудникот.

Кога се лекуваме со чир на желудникот, доаѓаме до ситуација да треба да избереме храна, што всушност ја претставува потребата за контрола и селекција на емоционално ниво.

Тироидната жлезда е исполнета со неискажани зборови кои се голтаат на нивна штета, а нарушувањето на тироидната жлезда генерално е проблем во комуникацијата и вербалното изразување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *