June 25, 2024

Не постои човек без бенки. Нормално, никој од нас нема можност да бира на кое место ќе се појави бенката, така да сосема е нормално да ги имаме таму каде не ни се допаѓа. Местата каде се наоѓаат имаат посебно значење.

Бенка на образ
– Без оглед на кое место од образот се наоѓа, личноста која ја има ќе биде успешна без оглед на работата која ја работи.
Бенка во близина на окото
– Личностите кои ја имаат бенката на ова место ги привлекува мажите, а исто така одлично им оди на работа.

Бенка на веѓите
-Тоа покажува дека личноста е храбра, тврдоглава и авторитетна. Овие луѓе се родени да бидат шефови.
Бенка над усната
– Луѓето кои имаал бенка над горната усна се семејни луѓе кои веројатно ќе основаат семејство, а исто така имаат постојана емотивна поддршка.

Бенка на стапалата
– Укажува на авантуристичка личност. На нив не им треба посебен повод за да излезат од својот дом.
Бенка под веѓи
– Укажува на вредна и креативна личност. Овие карактеристики на одредени индивидуи можат да им донесат слава, здравје, и просперитет, но тие можат да имаат проблеми во семејството.
Бенка на носот

– Личностите кои имаат бенки на носот се склони на коцкање и флертување. Во случај личноста да биде богата, таа и понатаму ќе биде незадоволна бидејќи таа сака да ризикува и склона е на предизвици.
Бенки на грбот
– Бенките на грбот значат дека личноста е мрзлива. Овие луѓе сакаат времето да го поминат лежејќи или спиејќи..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *