February 24, 2024

Денес, два дена по приемот, д-р Даница Грујичиќ, раководител на Одделот за невроонкологија во Клиничкиот центар на Србија, ја искористи можноста на сите да им ја честита Новата година.

Таа на својот Фејсбук напиша порака со желби за наредната година до сите, како и нејзините планови кон кои ќе се стреми. Таа извлече силна порака од честитката, а пред се им се обрати на младите

СРЕЌНА НОВА 2022 ГОДИНА! Зад нас е тешка година, многумина велат дека е изгубена поради КОВИД. Можеби тоа беше годината што ни даде шанса да се преиспитаме да не гледаме премногу далеку за да се погледнеме себеси, нашата куќа и дворот. Секоја пречка и проблем создава нова шанса, се обидувате да ги разберете овие тешки години што не снајдоа.

Најпрвин ви посакувам сите да бидете здрави, а на сите болни да оздрават, на моите колеги да напредуваат во науката и да постигнат најдобри можни резултати и сите интервенции што ги имаат да бидат успешни.

Посебно сакам моите помлади колеги кои доаѓаат да се посветат на науката и работата, мора да разберете дека ако сакате да бидете најдобри, нема кратенки и брзи патишта, само работете и откажете се и работете повторно, работете и работете. . Сакајте го она што го работите и бидете упорни во тоа и резултатот нема да изостане. Колку и да ви се чини дека нешто е невозможно или недостижно, на тоа работите упорно и вредно, нема друг начин .

Грижете се за вашите семејства, ниеден резултат не вреди ако ги заборавите вашите најблиски. Сакам сите да создадеме здраво и нормално општество во кое ќе живееме. Здрава земја полна со деца во која науката и знаењето ќе се вреднуваат, а забавата култура и уметност. Да дадеме уште повеќе од нас и да бидеме што подобри.

Мојата мисија за 2022 година е да започнам со изградба на нова зграда на Институтот и да овозможам нашите најтешки пациенти со онкологија да се лекуваат во најсовремениот Институт во овој дел од Европа. Секој мора да има право на достоинствен третман и сите мора да работиме на тоа, јас ќе бидам прв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *