July 14, 2024

Трогателна приказна доаѓа од Мексико кога човек болен од рак решил да го продаде својот камион за да плати медицински третман и операција, но потоа ја доживеал несебичноста и емпатијата на купувачот на неговото возило.

Имено, Хуан Мануел Видалес Монтеро од градот Химангила бил принуден да го продаде својот скапоцен автомобил бидејќи морал да собере пари за да преживее.

Извесен Марк Пол Родригез Каденас победил на аукцијата, а откако го купил ова возило веднаш му го дал на претходниот сопственик, оставајќи му пари да го плати лекувањето, но и камионот.

Се чувствувам многу удобно, многу сум среќен што ја добив оваа награда, и продолжувам да се борам за мојот живот – рекол Хуан Мануел, пренесува Kalle Blue Radio.

Победникот Родригез Каденас бил трогнат од оваа ситуација и знаел дека пациентот го сака ова возило повеќе од се, дека го чувал и дека никогаш немало да го продаде доколку не се разболел.

Затоа решил уредно да му плати за камионот за да има пари за лекување, а потоа пред сите рекол: „Сега сакам да ви го поклонам овој камион“, што го расплака стариот нов сопственик.

Се чувствувам благословен што има луѓе како Марко Пол и неговиот син кои ми дадоа толку прекрасен подарок. Се чувствувам многу емотивно бидејќи сфатија што ми значи ова возило – изјави Хуан Мануел.

Видеото ги насолзи и многу корисници на Интернет кои се благодарни што сè уште има вакви луѓе во светот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *