April 15, 2024

Исповедта на Србинка која оставила се и заминала во Швајцарија го вжешти интернетот. Имено, нејзината приказна можеби ќе беше обична доколку бракот не го доживееше како вид на проституција.

Сакајќи на полесен начин да дојде до пари и да ги подмири трошоците и за своите и за семејството, таа влезе во врска за која сега жали. Еве ја нејзината исповед:

Омажена сум со маж кој е 40 години постар од мене. Го запознав кога чував деца во Швајцарија… Ниту сум грда, ниту глупава, ниту… Кога ќе погледнам наназад сега, гледам дека сум избегала од се што сакам, дека сум се „спасила“ од се што страдам сега. Ги бројам деновите кога ќе одам во Србија. Кога одам во родниот град, гушкам се што со години ме боли.

А тој, мојот сопруг , ми помогна со кредитот на мајка ми, со долговите за струја кај татко ми (секако дека сум дете на разведени родители), со погребот на дедо ми, брат ми за ова и она

Видете, отидов во Швајцарија да наберам пари од првото дрво. Веднаш го најдов тоа дрво… тој е 40 години постар од мене. Да тој е одличен, интелигенција, став, манири, висок, убав, но стар. Се на се, ми помогна со околу 5.000 евра. Сето ова потоа беше мојот опстанок затоа што можев.

Се продадов за 5.000 евра! И каква свадба беше… и каква ми беше чантата „кавали“… Без разлика на целата ситуација, без разлика што можеби вашите родители се разведени, девојки, ве молам издржете! Ќе зажалите ако постапите како јас. Сакам да го вратам времето, па дури и годините назад.

Не се продавајте за нешто што е нечија месечна плата. Само за среќа, не сум некој јавен елитен спонзор таму, што дури и јас можам да го спомнам во овој контекст. Издржете додека не дојде вистинскиот. Не се откажувајте лесно. Не дозволувајте да страдате поради вашите најблиски – заврши девојката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *