July 15, 2024

Кога на некој човек му е во крвта да биди добар и да прави добро и на се околу себе гледа присебно, со срцето не со очите, баш еден сопственик на бизнис на левата страна од Дунав

Имено, во пресрет на празник, овој претприемач решил да ги награди своите вработени, но при исплатата на парите не го ставил своето име, туку симболично – Божидар Батиќ.

Оваа топла приказна за хуманоста, деловите и чесноста, и на „Божидар Батиќ“ и на еден од неговите работници, на својот Фејсбук профил ја сподели борчанката Нена Ловр, актерка која ги раздвижи срцата на голем број луѓе на социјалните мрежи.

Кога „Божидар“ ги уплатил парите на шалтер во банката кај Нена, девојка која работи кај него се јавила во банката, велејќи дека сака да му ги врати парите во износ од 55.000 динари на тој што ги платил, не знаејќи кој тоа било затоа што, како што рече, не сака да зема пари од некого, по грешка уплатени на нејзина сметка.

  • Ви го пренесуваме соопштението во целост:

„Пред некој ден дојде комшија да уплати пари на сметка, малку ме изненади името на уплатниците, бидејќи го знам како се вика, но „сметам“, можеби некој му побарал услуга. , затоа не коментирам.

Ден потоа од платежната институција ме известија дека некои од парите се вратени по уплатница и дека немаат поим зошто.

Се разбира, контактирав со соседот, тој дојде вчера и ми ја кажа, според мене, вистинската новогодишна приказна што ја споделувам со вас. Сопственик е на мала фирма, работи доста успешно, па решил да ги израдува своите вработени за Нова Година и Божиќ, па оттука БОЖИДАР БАТИЌ, намерно не го напишал вистинското име , да не биде многу очигледно.

Проблемот настанал затоа што девојката на која и била вратена сметката, кога добила порака дека и се „депонирани“ средствата, се јавила во банката и инсистирала да ги вратат бидејќи не очекува исплата од ниту еден Батиќ, а тоа секако е грешка. , кој веројатно очекува исплата, ќе биде одбиен сега пред празниците.

Го решивме проблемот, сите вработени се радуваа на „газдата“, иако не му се допаѓа изразот: „Јас не сум газда и тие не ми се работници, само работат со мене“, ми рече и потврди дека никогаш не се СИТЕ ИСТИ, без разлика колку ја користи таа фраза.

Ми остави стар налог, ми требаше за архива, а чоколадото напикано под него тоа е нешто што се подразбира. Затоа што тој е Божиќна Бата“, напиша Нена Ловр.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *