May 23, 2024

Идејата да се испита влијанието на молитвата врз крвта дојде кај докторот на науки Михаил Иванович пред петнаесет години, бидејќи тој е верник.

Спровел истражување за влијанието на молитвата врз крвта на терапевтските пациенти. Затоа се заинтересирал: се менува ли структурата на крвта за време на молитвата? Се зафати со работа заедно со студентите.

Само 15 мажи и жени решиле да учествуваат во експериментот за кој поставиле услов: да не ги откриваат имињата. Тоа беа адвокати, лекари и луѓе без никакво образование.

Пациенти кои страдаат од атеросклероза, хепатитис Б, срцеви заболувања и други болести. Треба да се истакне дека истражувањето не е спроведено истовремено за целата група, бидејќи тестовите на крвта барале многу време.

Пред експериментот, научниците земале капиларна и венска крв за анализа. Потоа, пациентот (или еден од неговите пријатели) се молел околу 15-20 минути во себе или ги читал молитвите.

После тоа повторно направија анализа на венска и капиларна крв. Резултатите од првиот пациент многу не изненадија! вели Михаил Лазорик. – Човекот едвај ја преживеа несреќата во која загина неговиот брат.

Имаше остеомиелитис (воспаление на коските на ногата со уништување). Кога ја споредивме крвната слика пред и после молитвата, беше откриено дека нивото на еден од показателите за фагоцитоза е шест (!) Пати пониско отколку пред експериментот! Кај другите мажи тоа било три пати помало, кај жените уште помало, бидејќи се поемотивни.

Кога беа споредени резултатите од истражувањето, беше откриено дека молитвата има силен ефект. Ова се објаснува со фактот дека агресијата против патогените се развива за време на воспалителниот процес, а молитвата има смирувачко својство.

Преку нашето истражување, утврдивме дека молитвата не е опиум за луѓето. Кога се изговараат, звучните вибрации делуваат на човечкото тело и предизвикуваат промени во индикаторите за крв. Затоа што за време на молитвата ги вклучуваме свеста, очите, слухот и говорниот апарат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *