June 25, 2024

Има една жена во Лондон која нашла чуден начин да биде поблиску до својот починат сопруг.

Таа се спушта во метрото во вистинско време секој ден за да ја слушне пораката од разгласот, која ја снимил нејзиниот сопруг Освалд Лоренс во далечната 1950 година.

Една ноќ, по повеќе од половина век, неговиот глас беше заменет со празен и ладен електронски глас. На разочараната и останало само да ја побара снимката, за да ја слуша пораката дома.

Компанијата, откако дозна за оваа трогателна приказна, реши да ја врати неговата порака до станицата во близина на нејзината куќа.

Дури и денес, токму на таа северна станица, сите патници можат да го слушнат гласот на Лоренс и да размислат дали љубовта навистина постои…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *