July 17, 2024

Универзумот е толку огромен што човечкиот ум е тешко да го разбере, толку многу што дури и нашата галаксија,

Млечниот Пат, која содржи стотици милијарди ѕвезди, делува како зрно песок.

Па што е нашата планета, Земјата? Едно минијатурно чудо.

На фотографијата подолу можете да видите како изгледа Земјата кога се гледа од Марс. Фотографијата ја објави НАСА.

Можеби сега е вистинското време да се запрашате дали вреди да бидете толку нервозни за ситниците?

Патем, имаме поблиска верзија, снимка од месечината. Земјата можеби е мала точка во вселената, но е прекрасна:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *