July 18, 2024

Јадранка Косор се присети на своето детство, кое беше специфично.
Нејзините родители се разведоа кога таа имаше само две години, а нејзиниот татко никогаш повеќе не сакаше да ја види.

„Никогаш не праша ништо за мене. Кога дојдов во Загреб да студирам, всушност бевме многу блиски бидејќи тој живееше во Чаковец.

Но, тој никогаш не испрати ниту една бонбона или чоколада за роденден, Божиќ или Велигден. Ме одбележа на некој начин, многу страдав како дете поради сето тоа“, рече таа и додаде дека поради тоа била дискриминирана уште од мала во малата средина во која растела и дека децата ја тепале. на училиште затоа што таа беше единствената што немаше татко.

Се сети и како, кога научила да пишува, му пишувала на својот татко речиси секој ден бидејќи ја знаела неговата адреса, но тој и ги враќал сите писма неотворени во еден голем плик.

„Пораснав тој ден, на седумгодишна возраст, ми го скрши срцето“, признала таа. Подоцна имала очув за кој исто така нема убави спомени.

„Потоа, за жал, имав и очув кој инаку беше насилен. Беше страшно, трауматично искуство кога го избркав од дома на 14 години“, изјави Јадранка, која смета дека поради сето тоа развила специфичен однос со мажите.

Таа додала дека трауматичното детство влијаело на нејзиниот стил на мајчинство, поради што од самото раѓање го опсипува својот син Ловро со безусловна љубов, а го пофалила и како пораснал во одлична личност. Делумно за тоа ќе биде заслужна уметноста на плетењето леб на Јадранка, со која се пофали на Твитер.

„Кога имаше 13 години, неговите момци веќе почнаа да излегуваат, а јас не го дозволив тоа, па дојдовме во конфликт. Морав еднаш да ја заклучам вратата за да не излезе“, призна поранешниот премиер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *