May 22, 2024

Доколку деновиве чувствувате немир и негативна енергија која ве опкружува и ве задушува, време е да направите нешто околу тоа.

Стариот докажан начин да ја избркате негативната енергија од себе, но и од куќата, е да запалите темјан, да окадите темјан во куќата, да запалите свеќа и да се прекрстите.

Кога темјанот се топи на жарот, прстените од чад се издигнуваат кон таванот, ширејќи го својот пријатен мирис. Тоа кревање чад кон таванот симболично го претставува подигањето на нашата молитва кон Бога.

За да се ослободите од негативната енергија и лошата среќа, следете ги овие три чекори:
Запалете темјан Во текот на историјата на човештвото, темјанот се користел за лекување на разни болести. Во ароматерапијата, темјанот се користи за ублажување и лекување на депресија, хистерија, стрес и напнатост.

Се верува дека вдишувањето или едноставно вдишување темјан може да ги ублажи проблемите со дишењето како што се алергии, астма, бронхитис, синузитис, настинки итн.

Многу е важно кога палите темјан со него да поминете низ цела куќа и на тој начин да извршите енергетско чистење дома. Важно е куќата да ви е уредна и потоа да се истуширате за да ја измиете негативната енергија. Овој ритуал можете да го повторите секогаш кога ќе почувствувате потреба за тоа .

Познат е фактот дека темјанот ги убива бактериите во воздухот и дека оваа „стерилна средина“, без бактерии, трае и до еден месец. Запалете восочна свеќа во куќата Кога пушите во домот, задолжително запалете една восочна свеќа. Нејзиниот пламен ќе ви помогне да се поврзете со нешто повисоко, но и со вашата внатрешна сила и мудрост.

Ако имате некаква болка, сомнеж, жалење или каење , важно е да запалите свеќа и да ја испратите вашата болка над пламенот од свеќата. Со тоа ќе можете да се ослободите барем од дел од проблемот што ве притиска.

Старите Египќани верувале дека едноставното гледање во светлината на свеќата му помага на обичниот човек да се поврзе со Бог и дека Бог ќе му помогне и ќе го заштити.

Прекрстете се, Еден руски научник неодамна претстави фасцинантно истражување според кое откриле дека сите микроби исчезнуваат од водата ако се крсти. Научниците утврдиле дека водата ја менува својата структура, станува „почиста“ во моментот кога над неа се чита молитвата „Оче наш“ и кога ќе се крсти водата.

Ефектот на почесниот крст врз човечкото тело има и фасцинантна моќ. Имено . Така, се што треба да направите е да одвоите неколку минути, да го исклучите компјутерот, телефонот и телевизорот и да ги извршите овие три едноставни ритуали. Негативната енергија во куќата значително ќе се намали, а вие ќе бидете многу посмирени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *