May 13, 2024

Каролина МекАли, инфлуенсер и мајка, позната и како „Кралицата на хакерите во домот“, сподели видео на TikTok во кое наведува три места кои луѓето често забораваат да ги исчистат во своите домови, а кои можат да предизвикаат непријатен мирис.

Според неа, првото место го заземаат одводите во мијалникот и садоперот. Ги чисти со помош на течен сапун и сода бикарбона, а потоа ги трие со четка.

„Одводите во вашиот дом можат да бидат прилично гадно место ако не се чистат редовно и можат да предизвикаат голема смрдеа“, вели Каролина.

Вториот се филтрите на аспираторот, кои доколку не се чистат редовно може да предизвикаат расипување на уредот, а иако ни се чини дека аспираторот е секогаш чист, тоа не е затоа што го впива чадот од храната што е подготвена.

како маст. Каролина ги мие така што ги натопува во вода во која додаде таблети за чистење. Таа препорачува чистење на филтерот на секои две недели.

На крајот, внимавајте на филтрите на машината за перење и чистете ги барем еднаш месечно. Исплакнете ги под топла вода, исчистете го држачот и вратете ги на своето место.

Оваа мајка и инфлуенсерка ја следат над милион луѓе, кои со задоволство ги следат нејзините совети.

@carolina.mccauley

Answer @tiktok ???? Clean your washing machine filter and pump every few months ???????? #cleaninghacks #cleaningtips #homehackswithcarolina

♬ original sound – ALTÉGO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *