July 18, 2024

Според традицијата на фенг шуи, најважно е да се чувствувате добро во вашиот дом и да имате позитивна енергија во него, но има некои грешки кои го попречуваат протокот на енергија и привлекуваат негативни вибрации. Еден од нив навистина треба да се избегнува.

Во фенг шуи, се верува дека чувањето стар календар во куќата или чувањето белег на календарот во погрешен ден или месец, може негативно да влијае на енергијата во целата куќа. Не чувајте стари календари во вашиот дом, без разлика дали се или не скриени од видикот.

Кога во домот има стар календар, тоа укажува на неред и хаос. Минатото е стагнантна Чи енергија; старите календари ќе ве задржат во минатото и ќе ве спречат да продолжите напред.

Исто така, не треба да ги чувате старите календари само затоа што ви се допаѓаат. Ако е поради сликите, можете да ги исечете сликите и да направите колаж, а старите календари да ги фрлите.

Календарите не потсетуваат на важни датуми, па затоа се исклучително важни според фенг шуи. Експертите откриваат во кој дел од домот треба да се постави календар за привлекување добра енергија.

Календарот не треба да се чува на влезната врата, во бањата, спалната соба, трпезаријата и надвор од источниот сектор. Поволен простор за фенг шуи календар е северниот сектор на домот, студијата или канцеларијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *