April 16, 2024

Девојче кое поради последиците од ретка болест изгледа како осумгодишно девојче откри колку е тешко за нејзиното секојдневие.

Шон Реј има 22 години, но на прв поглед би рекле дека е девојка. Оваа млада жена заглавена во телото на девојчето откри се за нејзината борба во документарните емисии „Јас сум Шон Реј“ кои се емитуваа на TLC.

Нејзиниот раст бил запрен како резултат на тумор на мозокот кој бил откриен кога била бебе. Таа е висока само 116 сантиметри, што е просечна висина на осумгодишно дете, поради што сите мислат дека е дете.

„Кога ќе ме погледнете, ќе помислите дека сум обична девојка, која прави се што обично прават девојките со нивното забавно, глупаво семејство“, вели Шон.
„Но, вистината е дека јас не сум девојче. Јас сум жена, 22-годишна жена заглавена во телото на осумгодишно дете“, додаде тој.

Имала само шест месеци кога и бил дијагностициран редок облик на тумор на мозокот, поради што била подложена на хемотерапија.

Тоа оставило последици врз нејзиниот раст, а во емисијата Шон ги прикажува нејзините обиди да влезе во кафеана, да се тетовира, да вежба во теретана… На секој чекор луѓето мислат дека е дете.

Тоа што изгледа како дете и го отежнува наоѓањето партнер.
“Јас сум сама. Привлекувам само чудни, кретени и идиоти. Страшно е да излегувате на состаноци, но мора да ризикувате за да ја најдете среќата”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *