February 24, 2024

Топлата вода може да спаси човек од разни болести. Особено ако пиете еден час вода наутро на празен стомак.
Главоболка, болки во телото, кардиоваскуларни проблеми, забрзано чукање на срцето, епилепсија, прекумерна тежина, бронхитис, астма, туберкулоза, менингитис, бубрежна болест, повраќање, гастритис, дијареа, дијабетес, запек, болест на очите, заболување на матката, менструални нарушувања, уво, нос и грло болести…

Наутро кога ќе се разбудите, пред да ги измиете забите, испијте 4 чаши вода (околу 640 ml).
Зошто е корисно да се пие вода на празен стомак? Помага во чистење на телото од токсини.

Водата природно ја стимулира работата на вашите црева, па телото се регенерира и детоксицира во текот на ноќта. Водата за пиење ќе ви помогне да го зголемите производството на мускулни клетки и нови крвни клетки.

Го подобрува метаболизмот. Ќе ви го забрза метаболизмот за 24%. Ова е многу важно за луѓето кои се на диета. Забрзаниот метаболизам значи подобро функционирање на дигестивниот систем. Водата за пиење го чисти дебелото црево, а со тоа го олеснува протокот на хранливи материи.

Во почетокот можете да почнете со помала количина, додека организмот не се навикне. Мијте ги забите, но не јадете и не пијте во следните 45 минути.

Исто така, не треба да јадете или пиете два часа после појадок, ручек и вечера.

Овој начин на внесување вода во организмот може да излечи и да ги ублажи симптомите на многу болести, а оние кои се здрави ќе се наполнат со енергијата што ја има чистата вода.

Идеално би било да го користите овој начин на внесување вода во текот на животот.

Нема контраиндикации за овој процес, освен што можете почесто да одите во тоалет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *