June 19, 2024

Данците сакаат да имаат деца Данска е една од ретките земји која нема сериозни проблеми со раѓањето. Нивните сопруги во просек раѓаат по 1,8 деца.

И ова е веќе видливо на улица – децата се насекаде, родителите секогаш ги носат со себе затоа што дадилките обично се неприфатливи, а двојните колички за близнаци се невообичаено чести:

Данска е меѓу првите земји во однос на уделот на жени кои се подложени на медицинска помош. оплодување. Без оглед на целосната неможност да ги разбереме нивните образовни методи, факт е дека Данска е земја која ги сака децата и го сака семејството – што и да е:

разводите се вообичаени, но по разводот родителите подеднакво се грижат за своите деца. Невообичаено за нас, голем број жени имаат деца со повеќе мажи. Геј паровите нормално ги воспитуваат децата.

Дали бебето има треска? Остави ја гола на снегот… Данците не стануваат плен на измамите на фармацевтските лобија и не трошат напразно лекови бидејќи – повеќето работи ни штетат.

Ова е мантра не само на просечните Данци, туку и на нивните лекари. .

Таа беше таму затоа што температурата ѝ паѓаше многу природно! Капки, сирупи и облоги, прва помош на секоја наша мајка, данските мајки обично презираат.

Како што генерално се презираат непотребните посети на лекар, да речеме, поради високата температура или големи сипаници.

Со оглед на тоа што не е можно да се оди на лекар без најава преку Интернет или телефон, речиси е невозможно да се дојде до нив со такви едноставни симптоми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *