April 15, 2024

Кет Кларк од Нов Зеланд е сопруга и мајка на две ќерки. Таа води профил на TikTok наречена @ katclark86. Во еден од клиповите, Кејт и нејзината ќерка играа игра со фрлање молив во чаша, ако ја погоди целта, другата личност треба да го направи она што го бара победникот.

Во видеото 18-годишната ќерка на Кетина Латиша ја започнува играта со: – Не морам да плаќам кирија до крајот на годината.

По објавувањето на видеото, Кејт наиде на многу непријатни коментари. Корисниците на Интернет се распрашуваа и зошто ја терал ќерка си да плаќа кирија.

Нека твојата ќерка го живее детството! Има 18 години! Не мора да плаќа кирија! – напиша еден.
Како одговор на критиките, Кејт снимила видео во кое ја објаснува својата одлука.

Прва точка, молчете. Буквално замолчи. Имав толку многу негативни коментари за наплата на киријата на Латиша и не сакам повеќе да слушам – започна Кејт. Подоцна во видеото мајката објасни колку точно потрошила нејзината ќерка за кирија.

Точка два, плаќа 50 долари неделно, а сето тоа и се уплаќа на сметката за кога ќе порасне да се исели и да си купи куќа ако сака или стан – одговорила мајката.

Кат додала дека благодарение на тоа ја „воспитува ќерката“ и ја учи дека во реалниот свет ништо не е бесплатно. Додека многу луѓе и рекоа на Кејт дека тоа не треба да се објаснува, објавувањето на клипот натера повеќе луѓе да ја разберат намерата на тиктокерката.

Мајка ми која ми наплаќа кирија ми одржа одлична животна лекција и ме научи како да управувам со парите – гласеше еден од коментарите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *