April 12, 2024

Факт е дека најздрав и најефикасен начин за слабеење се промените во исхраната и физичката активност. Сепак, еден здрав и вкусен топол напиток може малку да помогне, а тоа е чајот од нане.

„Чајот од нане не содржи калории, но има благ, сладок вкус кој може да го намали апетитот и желбата за слатки“, тврди нутриционистката Кортни Д’Анџело.

Покрај тоа, содржи многу хранливи материи кои помагаат во слабеењето, а нутриционистот потсетува дека „нането има антивирусни, антибактериски и антиинфламаторни својства“.

Во случај на слабеење, ова антиинфламаторно дејство е особено важно, бидејќи тоа значи дека топлиот чај од нане го помага и варењето.

Овој чај ќе помогне и за опуштање на мускулите, што добро ќе влијае на движењето на храната и гасовите низ цревата, а со тоа и на празнењето на цревата.

Секако, станува збор за многу здрав напиток кој помага за слабеење, но не треба да се гледа како на магично стапче кое за два дена ќе ги „одземе“ сите вишок килограми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *