April 12, 2024

Фолијата ја користат сите во кујната, но веројатно никогаш не би им паднало на памет да ја користат за „терапевтски“ цели. Како што се испостави, „сребрената хартија“ може да помогне при многу болести …

Завиткување на одредени делови од телото со фолија има многу предности. На пример, тој е одличен „лек“ за умор, ги смирува болките во зглобовите, како и изгорениците.

Со што помага „терапијата“ со фолија? Завиткување на зглобовите во фолија ќе помогне да се ублажи болката. Можете да користите завој за да ја држите фолијата на место.

Пред спиење, замотајте го болниот зглоб во фолија и оставете го преку ноќ. Правете го тоа една недела. После тоа време, веќе ќе почувствувате олеснување.

Замор Ако сте хронично уморни, ставете неколку листови фолија во замрзнувач 2-4 часа. Потоа нанесете ја фолијата на лицето, особено на очите и образите. Останете во таа положба половина час. Ледените сребрени листови ќе ве освежат, ќе ја забрзаат циркулацијата и ќе ви ја вратат енергијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *