July 18, 2024

Реинкарнацијата остава траги во меморијата и тие можат да се вратат, но проблемот е што не се сеќаваме на тоа
Источните филозофии не го гледаат животот како нешто конечно, кое има почеток и крај, туку како цикличен процес – затоа, за секој од нас ова не е прв живот на Земјата и најверојатно нема да ни биде последен.

Како изгледаме, што ни се допаѓа или не, за што се стремиме, од што се плашиме – според ова верување добиваме од кармата од претходниот живот.

Можеме да кажеме дека сите дела на една личност се паметат и дека кога душата ќе премине во друго тело, таа со себе ја носи целата своја претходна „меморија“.

Реинкарнацијата остава траги во меморијата и тие можат да се вратат, но проблемот е што не се сеќаваме на тоа. За да ги достигнеме, мора да користиме одредени техники:

Соништа, Она за што сонуваме може да открие многу тајни и да помогне да се одговори на многу прашања. За да дознаете повеќе за вашите минати реинкарнации, важно е секој пат да програмирате луцидно сонување поставувајќи прашања за реинкарнацијата гласно или во умот.

Сè што гледате во сон треба да го запишете веднаш штом ќе се разбудите за да анализирате и решавате загатки. Благодарение на оваа техника, ќе ви биде полесно да ги отстраните блокадите од потсвеста и да стекнете знаење што е складирано од минатите инкарнации на душата. Овој процес одзема многу време, бидете трпеливи.

Медитација Освен што помага да се ослободите од стресот и да ја обновите енергијата, медитацијата помага да се опуштите, да научите да го контролирате протокот на енергија и да ја отворите вашата потсвест.

Секојдневната медитација ќе ги отвори скриените агли на вашиот ум и ќе ви помогне да запомните сè. Важно е да медитирате во добро расположение и тишина, за ништо да не ви го одвлекува вниманието. Миризливи стапчиња, лесна музика и свеќи можат да помогнат во ова.

Анализа на вашите навики, желби и аспирации, Ова исто така може да ви помогне да се запознаете со вашите минати реинкарнации. Секој човек сонува и се стреми кон она што го прави среќен. Сите желби имаат позадина. Внимателно проучување на вашите потреби ќе ви помогне да се нурнете во вашата потсвест.

Честопати, ненадејната желба да патувате или да го промените местото на живеење укажува на тоа дека вашиот минат живот ве води во одредена насока, а на ново место можеби е можно да дознаете за вашите минати реинкарнации. Исто така, ако чувствувате некоја чудна и необјаснива врска со место, земја, јазик, тоа може да биде ехо од некоја претходна инкарнација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *