July 15, 2024

Свекрвата и предложила на нејзината пријателка бесплатно да се грижи за децата бидејќи и онака е сама, нема деца ни внуци, изјавила мајката.

Откако свекрвата и препорачала на пријателката, една мајка на две мали деца мислела дека успеала да ја најде вистинската жена за дадилка, особено затоа што се понудила да се грижи за тригодишно и четиригодишно дете. -стара бесплатно преку ден додека нејзините родители биле на работа.

Неколку месеци сè беше совршено, а потоа постарото дете почна да и поставува прашања како „Дали навистина си мојата вистинска мајка?“. Жената на Редит објаснила дека по неколку месеци морала да ја отпушти дадилката бидејќи таа им кажувала на децата дека таа е нивната вистинска мајка.

Додека работиме јас и мојот сопруг, секогаш имавме дадилки кои се грижеа за децата, се додека свекрвата не ни кажа дека нејзината другарка може бесплатно – рече таа и рече дека не гледа ништо лошо во тоа. , па жената почнала да доаѓа кај нив и се покажала сигурна: навреме ги хранела децата и ги легнувала

Затоа, вели таа, била изненадена кога нејзината четиригодишна ќерка ја прашала дали е нејзината вистинска мајка и кога таа рекла дека нејзината дадилка и рекла дека не е.

Кога децата ќе се побунат велејќи дека сум, ќе им викам, им кажував и само заработував, а таа навистина им беше мајка – рекла жената која веднаш вработила друга дадилка, но свекрвата не го прифати добро и почна да и вика дека нејзината другарка нема деца или внуци, па тие деца и се најблиски, а таа и го одзема …

Јас и мојот сопруг се обидовме да ја смириме, но по некое време едноставно се откажавме, а подоцна таа ми испрати фотографија од нејзината пријателка како седи со неа и плаче – рекла таа.

Таа додаде дека се чувствува ужасно што ја вознемирила жената, но дека не може да го преболи нејзиното однесување, а на нејзината објава одговориле повеќе од 900 луѓе.

Сите за возврат се согласија со нејзината одлука да отпушти жена која на децата им се претставува како „вистинска мајка“. – Децата се сеќаваат на таквите изјави и тоа, ако и веруваат, може да ги мачи со години – заклучуваат во коментарите корисниците на Редит.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *