June 21, 2024

Сигурно барем еднаш сте се нашле во ситуација да мислите дека имате лош здив и немате гума за џвакање.

Понекогаш секој од нас се наоѓа во таква ситуација, а порталот Bright Side откри неколку едноставни трикови како да ги решите секојдневните проблеми со обични домашни производи.

Солена вода за лош здив Солената вода е убиец на бактерии и може да се бори против бактериите во вашата уста. Само растворете половина лажичка сол во чаша млака вода и исплакнете го грлото.

Освен што се справува со лошиот здив, може да го подобри и оралното здравје и да ја ублажи секоја иритација на дишните патишта.

Друга малку непријатна ситуација е кога чувствувате непријатен мирис од пазувите. Не секој се сеќава да земе дезодоранс или парфем со себе. Така, едноставен трик е да исцедите малку сок од лимон или оцет на марамче и да го намачкате на пазувите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *