April 15, 2024

Многу години подоцна, оваа оптичка илузија повторно ги вознемирува луѓето ширум планетата
Тестовите засновани на „декодирање“ на оптичките илузии датираат уште од античко време, а во последниве години тие се исклучително популарни меѓу корисниците на Интернет и социјалните мрежи .

Оваа илустрација првпат се појави во германското забавно списание Die Fliegenden Blätter во 1892 година; филозофот Лудвиг Витгенштајн ја користел во својата теорија на двосмисленост – идејата дека сликата може да се разбере на два различни начини. Тоа беше и тест за креативност и брзина на размислување. Насловот беше „Зајак и патка“.

Сега, 129 години подоцна, оваа оптичка илузија повторно ги вознемирува луѓето ширум планетата.
Имено, повеќето луѓе прво гледаат патка, а неколку секунди подоцна и зајак.

Креативноста лежи во тоа колку брзо можете да ја промените сликата од еден лик во друг. Врвот на креативноста е гледањето на двете во исто време.

Меѓутоа, што се крие зад тоа ако за прв пат сте виделе патка или зајак?

Ако сте виделе патка Многу е веројатно дека вашиот живот се состои од емоционални импулси. Често имате брзи промени во расположението и склони сте кон ненадејни одлуки.

Во речиси 90 проценти од ситуациите одлучувате со срцето, а не со главата. Имате силна интуиција и кога погрешно проценувате личност, се лутите на себе.

Ако сте виделе зајак За вас важи „мерката двапати мери, пресечете еднаш“. Не постапувате ако претходно не сте ги разгледале сите последици од секоја акција. Логиката обично го зазема првото место во вашиот живот, иако не мора да значи дека сте ладна и бесчувствителна личност.

Имате длабоки чувства, но ваша голема предност е што не „трошите“ залудно. Нема да ги трошите нервите и времето на некој кој не ве заслужува.

Ако сте ги виделе и двете Имате баланс помеѓу емоциите и разумот. Со сето тоа, вашата креативност лежи во тоа колку брзо можете да ја промените сликата од еден лик во друг. Врвот на креативноста е гледањето на двете во исто време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *