April 15, 2024

Многу често луѓето имаат проблеми со дишните органи, но не се ни свесни за тоа, за да ги тестирате белите дробови и да го проверите вашето здравје, треба да го направите овој мал тест.

Се што ќе ви треба е едно кибритче и малку време.

Прво запалете кибритче и испружете ја раката за да ја држите што подалеку од себе, а потоа вдишете длабоко во носот, а потоа издишете во устата.

Затоа проверете колку пати сте морале да вдишите и издишите за го изгааснете чкорчето, ако ви требаше неколку пати тогаш имате здравствени проблеми со белите дробови и овие проблеми често може да бидат предизвикани од пушењето, но и од недостаток на кондиција.

Направете го овој тест во добро проветрена просторија, никогаш во мал, затворен простор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *