July 18, 2024

Тој беше еден од најпопуларните пејачи, чии хитови се уште се слушаат по многу години од неговата смрт.

Легендарниот македонски пејач Тоше Проески загина во сообраќајна несреќа на 16 октомври 2007 година во Хрватска. Имаше само 26 години.

Еден од неговите најголеми хитови секако беше песната „ Соба за тага “, а малкумина знаат дека зад овој текст се крие тажна приказна.

Имено, стиховите од овој хит наводно ги напишал маж во затвор кој издржувал казна за uбиство на љубовникот на неговата сопруга.

Текстот стигнал до менаџерот на Тоше, кој му предложил на пејачот да ја сними песната, а останатото е историја. Според медиумите, авторот на овие стихови наводно не сакал пари за песната, туку сакал само посвета за оригиналниот албум, кој го добил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *