June 25, 2024

Старица до е снимена како им приоѓа на бездомниците на студените улици во Лондон и им дели топли порции супа.
Оттогаш, 72-годишната ги стопли срцата на многумина и продолжува да им носи супа на бездомниците во студените ноќи.

Таа може да се види на улица, вечер по вечер, освен четврток, облечена во топол зимски капут и турка мала количка за пазарење. Штом види бездомник на потреба, му дава топла супа.

Тој е волонтер во локалната црква Св. Свитус и не мислеше дека нејзината вообичаена рутина ќе стане толку популарна и ќе стане инстантна сензација.

„Таа прави еден тон супа и им ја дели на бездомниците“ Тоа го овековечил случаен минувач Чарли Френкс кој ја забележал баба Дијана како им дава супа на бездомниците и додека разговара со нив.

Тој сето тоа го снимил и ја објавил снимката и напишал дека му е „вратена вербата во луѓето“, додавајќи „Таа прави еден тон супа и ја дели со бездомниците“.

Кети Елизабет, ќерката на Дијана, рече дека нејзината 72-годишна мајка редовно волонтира во црквата.

Прекрасно дело Јасно е дека таа не се грижи за себе, туку за доброто на помалку среќните. Франкс рече: „Веројатно сте слушнале за бездомниците и колку е лоша ситуацијата.Ме трогна тоа што видов дека некој прави вакво нешто за да помогне“.

Дознал дека Дајан служи супа шест ноќи неделно и одмара во четврток. „Тоа беше неверојатно несебичен чин“, изјави Франкс, кој и дал 20 фунти за да и помогне, но додал дека „ќе и дадов 200 фунти доколку ги имав“.

Направете што можете за сиромашните или поддржете ги оние кои одвојуваат време и љубов кон нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *