June 25, 2024

Во ерата на дигиталната технологија и социјалните мрежи, ретко кој пишува писма денес . Многумина го поврзуваат со првите љубови и некои други времиња кога не беше се „на клик“ и кога видео повиците не беа на никого ни на ум.

Така, еден корисник на Твитер неодамна пронашол десетици фрлени писма покрај контејнери, ги споделил на социјалната мрежа и предизвикал коментари.

Девојката која на Твитер се потпишува како „снаа на Ангел“ објави фотографии од писма и разгледници, како и онаа на која се гледаат писма расфрлани околу контејнерот . Меѓутоа, нивната содржина не е ни приближно тажна.
„Не можам, сега да гледам како човек си го фрла животот во контејнер“, напишала девојката во својот твит.

Судејќи според тоа што го пишува, ова се писма од војската далечната 1985 година. Во коментарите веднаш реагираа сите кои се пронајдоа и на кои размената на писма не им е странска. Многумина сè уште ги чуваат писмата иако љубовта одамна ја нема.

Токму поради тоа, повеќето се прашуваа какво мачење го натерало непознатиот маж после толку години да се реши на ваков потег.

А сега само ќе размислам што му се случило после 35 години, па решил да се откаже. Најлесно ми е да помислам дека починал, па наследниците ги фрлаат“, е еден од коментарите подолу.

„Верувам дека наследниците го продаваат станот и фрлаат се. Ако го чувал досега, зошто би го фрлил сега?“ „А мајка ми ги чува писмата што таа и татко ми ги разменувале“

Некои сè уште ги чуваат спомените… „На друго место имам писмо што му го напишав на мојот војник пред околу 25 години. Жал ми е што го фрлам и љубовта одамна ја нема“, напишал една кориссничка на оваа социјална мрежа.

Не е познато зошто човекот по три децении решил да ги фрли спомените што го врзуваат за воените денови од Сомбор. Судбината сепак решила на овој начин повторно да слушне за неговата древна љубов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *