April 15, 2024

Древната кинеска филозофија на дизајнот на просторот за фенг шуи има за цел слободно движење на позитивна Чи енергија низ вселената, но според експертите за фенг шуи,

одредени трикови и промени во домот можат да помогнат да се подобри животот – било да е тоа кариера, пари, љубов. или среќа. Ви донесуваме неколку едноставни правила за фенг шуи за привлекување пари во вашиот дом во 2022 година

Фокусирајте се на одредена фенг шуи зона во вашиот дом која е поврзана со пари и финансиски просперитет, оваа зона е секогаш во југоисточниот дел од вашиот дом.

Важно е просторот во овој дел од домот да биде секогаш слободен и отворен, за да тече енергијата на просперитетот. Направете убава атмосфера во него, а во тој дел можете да поставите амајлии за фенг шуи за да привлечете пари.

Ставете ги растенијата во зона на просперитет за да го поттикнете растот во сите области од вашиот живот. Постои голем избор на фенг шуи растенија за кои се тврди дека привлекуваат изобилство, а една од најпознатите е красулата, дрвото на парите, но не смееме да ја занемариме моќта на привлекување и енергетското влијание на бамбусот.

Чувајте чинија со овошје на трпезариската маса како знак на богатство. Посебно се препорачува според фенг шуи да се чуваат портокали во корпа за овошје бидејќи ова овошје симболизира благосостојба, но се верува дека ја прочистува и енергијата.

Можете да закачите големо огледало во собата за да ја одрази сликата на она што е на масата, односно семејната трпеза, со цел симболично да го удвоите богатството. Важно е да не ставате огледало на куќата за да се гледа одразот на влезната врата во неа, бидејќи тоа може да укаже на одлив на добра енергија.

Користете ја моќта на огнот! Во фенг шуи, се верува дека изворите на оган (печка, шпорети и шпорети на гас) создаваат енергија во домаќинството. Тука се спојуваат сите елементи потребни за одржување на семејството. Најдоброто место за поставување на овие извори е во средината на собата, каде што готвачот гледа сè и не може да биде изненаден. Ако рерната е до ѕид, најдобар начин да ја поправите е да поставите огледало зад неа.

Боите за кои се верува дека привлекуваат пари во 2022 година се црвената, зелената, црната и жолтата. Можете исто така да користите црвена или нијанси како корална, портокалова, виолетова или розова за да ја активирате зоната на богатство.

Покрај домот, важно е да го средите и паричникот за да привлечете пари. Еве неколку фенг шуи правила за паричникот кои носат изобилство и што да избегнувате:

немојте да ви се гужваат парите
во вашиот паричник, распоредете ги парите според вредноста (по растечки или опаѓачки редослед) со цел изберете поголем паричник за да не ви се збрчкаат парите

правило 3 паричници: 1 – паричник што го користите секој ден, 2 – паричник во кој чувате пари за сметки и трошоци, 3 – паричник за да задржите дополнителни пари.

Вака, ако сте ги платиле сметките и ви остануваат малку пари, ставете ги во паричник 3. Правете го тоа најмалку една година и ќе ги видите резултатите. напишете го вашиот среќен број на лист и ставете го во паричникот

исто така можете да нацртате знак на неодредено време и да го ставите во вашиот парични избегнувајте да чувате фактури, хартии, стари картички и визит-картички во вашиот паричник

Најважното фенг шуи и животно правило за привлекување пари во 2022 година е да сфатите дека заслужувате изобилство и дека можете да го постигнете тоа. Поставете си сега ЦЕЛ , работете на тоа внимателно и со многу љубов, а парите што ги сакате ќе дојдат како резултат на напорна работа во вистинско време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *