July 13, 2024

Според законите на универзумот, случајности не постојат! Експертите кои ја проучуваат енергијата и симболиката веруваат дека одредени знаци можат да ни откријат дали сме на правиот или погрешниот пат, дали сме подготвени за промени, какви работи не очекуваат, како и нашата внатрешна состојба.

Се верува дека постојат одредени знаци кои укажуваат дека наскоро ќе имате голема среќа, а еве кои сигнали се сметаат за добри:

Спонтани средби, Сите луѓе што ги среќавате, понекогаш на најмистериозен начин, носат пораки за вас. Можно е во разговор со нив да добиете одговор на болно прашање. Дури и повремениот разговор со странец на автобуска станица, во продавница, патека или ресторан може да биде неверојатно богат со информации и сигнали за вашиот живот и иднина. Обрнете внимание на случајните зборови на непознатиот и обидете се да го дешифрирате значењето на пораката што ви е испратена.

Чувство на радост Важен сигнал е чувството на радост и задоволство поради тоа што ви се случува. Ако нешто правите со задоволство, тоа е судбински знак да ја направите вистинската работа и да тргнете во вистинската насока. Ако се чувствувате непријатно, не сте на вистинскиот пат.

Слушајте ги вашите емоции пред да одлучите за нешто. Ако вашата желба предизвикува непријатности и стравови и постои можност да ја одбиете и да започнете нешто друго, тогаш направете го тоа. Верувајте им на вашите внатрешни чувства.

Зборови и бројки, Можеме да најдеме некои траги од судбината во зборови или бројки кои случајно ги забележуваме. Гледајте зборови и бројки на реклами, на улица, слушајте зборови на радио, гледајте ги сигналите околу вас.

Зборовите што носат лична порака за вас може да се појават во весници, списанија, може да се испечатат на постери и на ТВ екранот. Можно е да ви донесат решение за моменталната ситуација или да предложат по кој пат треба да тргнете и каква одлука да донесете.

На пример, една девојка сакала да и се зголеми платата на работа. Но, таа се плашеше да побара зголемување бидејќи неодамна почна да работи во таа компанија. Но, еден ден, на пат кон канцеларијата, таа помина низ низа продавници. Тие секогаш беа затворени наутро, но тој ден, поради некоја причина, на сите затворени врати имаше натпис „Отворено“.

Овој збор ја натера да помисли дека нејзиниот пат е отворен.Истиот ден отишла кај газдата и и било усвоено барањето за зголемување на платата. Исто така, се верува дека низите од броеви, како што се 111, 333, 1212 и други, можат да бидат сигнал дека сè оди според планот и дека имате среќа.

Еве неколку други знаци кои не треба да се игнорираат:

Ако некоја личност физички ве потсетува на личност со која сте имале негативна врска во минатото – тогаш е време да најдете прошка во себе и да ја залечите емотивната рана со ослободување од негативни чувства и лоши спомени.

Кога мислите на некого постојано – тоа значи дека е време да стапите во контакт со него. Обично таа личност очекува повик или предлог од вас. Дури и ако не знаете зошто треба да контактирате со одредена личност, направете го тоа без двоумење.

Секоја негативна промена во здравјето, па дури и мала настинка, ве предупредува да ги промените вашите навики и укажува на нерамнотежа во вашиот живот. Тоа вели: „Не избрзувајте, не се напрегајте премногу. Застанете и посветете се повеќе“.

Изгубените очила, клучеви или документи не се секогаш знаци на невнимание, но може да бидат важни знаци. Ако видите дека некој предмет од домаќинството не е таму каде што обично е, размислете зошто се случило и што може да значи. Обично се работи за тоа да не се забележат добри можности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *