May 18, 2024

Кога станува збор за едноставни домашни работи, како закачување на алиштата за сушење, сите сме убедени дека тоа го правиме правилно.

Меѓутоа, на социјалните мрежи често се појавуваат трикови кои укажуваат дека грешиме.

Една жена на Тикток сподели видео во кое објасни како повеќето луѓе ги злоупотребуваат клиповите за перење и покажа кој е вистинскиот начин.

Многу луѓе го прифаќаат аголот на облеката со штипките така што ќе го префрлат преку машината за сушење или јажето, но тоа е погрешно и доведува до непотребно туткање на облеката.

Наместо тоа, треба да ја ставиме облеката под жицата и да ја притиснеме жицата, а одоздола само работ од облеката. Како што се истакнува во видеото, штипките имаат мала дупка направена само за жицата.

Нејзиното видео брзо стана популарно и има повеќе од 300.000 прегледи, а многумина беа изненадени од овој трик.
Со години се мачев со линиите на облеката! Како не го знаев ова? – е само еден од многуте коментари.

@xox_christinaaaa

Life hacks #lifehack #clothesline

♬ original sound – Christina Byers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *