June 25, 2024

Гушкањето мачки е корисно и за луѓето, не само за мачките.
Љубопитноста, живоста и убавината на мачката се најчестите причини поради кои се одлучуваме да го земиме овој миленик. Тие се независни, слободни и емотивно независни животни.

Тие се многу инстинктивни, секогаш ја слушаат својата интуиција, а во Египет некогаш ги сметале за заштитници на животните. Секако една од најнеобичните и најнежните работи кај мачките е предењето.

Гушкањето со мачка е нешто најнежно и веднаш буди чувство на внатрешен мир, среќа и љубов. Мачките предат со фреквенција од 20 до 140 Hz, што може да има лековито дејство врз човечкото тело и емоциите.

Вибрациите за време на предењето помагаат да се намали стресот и нервозата, а постојат тврдења дека тие можат да помогнат при отежнато дишење.

Зошто предењето е лековито? Истражувањата покажуваат дека сопствениците на мачки имаат 40 отсто помал ризик од срцев удар, а предењето исто така позитивно влијае на крвниот притисок, здравјето на коските и е корисно за мускулите.

Предењето на мачка често се нарекува најнежна медитација, така што може целосно да ве опушти и да ја врати добрата енергија.

Кога мачката почнува да преде додека ја галите, тоа значи дека реагира позитивно на вашата енергија.
Затворете ги очите и слушајте ја фреквенцијата што ја создава имагинацијата додека преди, за неколку минути треба да се чувствувате поопуштено и посмирено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *