June 19, 2024

Бразилскиот стоматолог Фелипе Роси (39), освен што отвори хуманитарна организација, заедно со својот тим бесплатно им ги поправа забите на сиромашните луѓе ширум планетата.

Овој човек е доказ дека секој може да биде суперхерој, без разлика на неговата професија, а како што нагласува, не се важни парите, туку среќата и самодовербата што им ги враќа на луѓето.

Здравите и убави заби не прават да се чувствуваме добро само физички, туку и психички.

Кога имаш убава насмевка и заби, логично е дека самодовербата ќе ти биде поголема – изјавил Фелипе, кој на многумина им предизвикал истовремено солзи и насмевка на лицата.

Фелипе верува дека треба да го посвети својот живот на нешто што е добро за заедницата, а неговата визија го однела надвор од границите на Бразил. Овој стоматолог најчесто ги посетува сиромашните земји,

како Кенија и Мозамбик, каде им помага на луѓето да добијат нова насмевка и не им наплаќа за своите услуги. Бара само едно, а тоа е да ги фотографира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *