April 15, 2024

Секој кој барем еднаш во животот имал затнат тоалет, знае каква болKа е тоа. Црпиш вода, а потоа водата се крева и се заканува да ја поплави бањата.

Додека господарот не дојде да ја отпушти, треба да живеете со ужасната смрдеа што доаѓа од неа, а да не зборуваме за воздржување од одење во тоалет токму поради таа причина. Отпушувањето на тоалетот е валкана работа и затоа треба да се направи што е можно побрзо.

Ако имате среќа, водоводџиите ќе се појават за неколку часа, а што ако им треба повеќе време? Мајка од Австралија на социјалните мрежи сподели многу едноставен трик кој го практикува со години и со кој никогаш нема ваков проблем!

Како што открила, повеќе не „фрла пари“ на скапите водоводџии, кои се многу агесивни и се закануваат да ги оштетат и тоалетот и цевките. Главната состојка е нешто што сите го имаме во куќата и не знаеме колку е моќно.

Се што ви треба е детергент за миење садови и топла вода, а еве како да ги користите.
Истурете многу течност за миење садови во затнатиот тоалет. Почекајте детергентот да „падне“ на дното.

Прелијте го со топла вода (не зовриена бидејќи може да ја оштети тоалетната шолја), практично до врвот.Почекајте 20 до 30 минути сапунот и водата „да си ја завршат работата“, а потоа повлечете ја водата. Тоалетот ќе биде исплакнат.

А ако тоалетот ви се затнува многу почесто отколку што би сакале, оваа мајка ве советува да се грижите, дури и кога нема проблем, повторувајте ја оваа постапка на секои два месеци. Како што вели, на тој начин никогаш нема да имате поголеми проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *