May 16, 2024

Со вметнување на влажно марамче во машината за перење, ќе го решите проблемот кој мачи многумина, особено сопствениците на домашни миленици!

Ако имате домашно милениче или косата многу ви опаѓа, па секогаш кога ќе ги извадите измиените алишта од машината, се прашувате од каде толку влакна, овој трик ќе ве воодушеви!

Сè што треба да направите за да се ослободите од влакната на домашните миленици (но и другите влакна) од алиштата е да ставите влажни марамчиња во машината при перење. Ќе ви „направат магија“ – ќе ги соберат сите влакна, па нема да останат на пералната.

Трикот е многу едноставен, а единственото правило кое треба да го следите е да не ставате повеќе од три влажни марамчиња во машината за перење која мие седум до осум килограми алишта. Друго важно, но и логично правило е секое миење да користите нова влажна марамица.

Пред да ги ставите во барабанот на машината , направете само една мала проверка – обидете се да ги искинете, за да бидете сигурни дека се доволно силни за да не се распаднат при миење.

Ако не можете да ги искинете со рака или можете, но многу тешко, не треба да се грижите дека ќе се распаднат внатре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *