July 21, 2024

Иако темните бои сега се во мода, експертите веруваат дека тоалетната школка во црна, кафена или која било темна нијанса не е најдобрата идеја.

Повеќето тоалетни шолји се чисто бели. Меѓутоа, кога ќе ја слушнете причината зошто оваа боја е толку распространета, ќе заклучите дека всушност тоа е единственото логично решение.

Повеќето тоалети се направени од порцелан Ова е добар и тврд материјал, а по печењето површината станува стаклена, водоотпорна и отпорна на дамки.

На овој начин тоалетите полесно се чистат и покрај тоа што се бели. Порцеланот станува бел кога се пече на високи температури. Иако тоалетната школка може да се направи во различни бои, доколку пигментот го ставите пред да се исуши глазурата во рерната, правењето едноставни бели тоалети е полесна и поевтина опција.

Белата боја е поврзана со чистота Според теоријата на боите, нијансите влијаат на нашите емоции на различни начини. Иако може да има културни или полови разлики во начинот на кој ги перципираме нијансите, белата боја обично се поврзува со сигурност и чистота.

Затоа бањите и болничките одделенија обично се обоени во бело. Во исто време, темните бои, како црна и кафена, често се поврзуваат со нешто негативно. Иако светлите бои предизвикуваат позитивни чувства, тие не ни даваат чувство на свежина.

Белата е најпопуларна боја за тоалети позитивната перцепција на белата боја го прави идеален за бањи. Според студијата, спроведена на Институтот за технологија во Турција, убави и украсени тоалети се појавиле на почетокот на 20 век.

Белите тоалети се неутрални и доволно лесни за да се вклопат во внатрешноста на секоја бања, од која било големина, а нивниот класичен изглед одговара на секој дизајн. Напротив, црното би ја уништило атмосферата на просторот и е лошо за малите тоалети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *