April 13, 2024

Драги мои деца, ќе дојде денот кога повеќе нема да бидам на овој свет
Драги мои деца, ќе дојде денот кога повеќе нема да бидам на овој свет. Ќе оставам се што стекнав, вклучувајќи те и тебе.

Многу ќе остане зад себе, но едно сакам да ви кажам. Не се расправајте за куќата што ви ја препуштам, ќе остане после вас и повторно ќе припаѓа на некој друг, бидејќи вие нема да можете да одите по овој пат по кој одам.

Никогаш не кажувајте лажни сведоштва на сопствениот или нечиј брат … Отворете ја устата кон вистината, исто како и за лебот.

Не се расправајте за материјални работи, не дозволувајте парите да бидат повредни од вас. Сетете се на мајката што ве негуваше со љубов, не мразете никого,

не понижувајте ги послабите и бегајте од злото колку што е можно и не тргувајте со него … Споделувајте убавина … Споделувајте љубов … Нека вашите дела на љубов зборуваат погласно отколку твои зборови.

Не се отуѓувајте еден со друг Споменете дека една матка ве носеше сите. Сеќавање: дека дојдовте на овој свет без ништо и дека се враќате без ништо, дека ништо не е поскапоцено од заедништвото и љубовта што му ја оставате на светот како трајно наследство.

Така ги воспитуваш своите деца И не жали за мене. Наместо солзи и плач, кажи една тивка молитва за мојата душа.

Можеби твојата молитва ми ја отвора вратата кон небото? Ќе продолжам да те чувам само од другата граница, каде што еден ден ќе се сретнеме и ќе останеме заедно во вечноста …… .. МАЈКАТА ТЕ САКА….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *