May 17, 2024

Постојат некои работи што никогаш не се исфрлаат од дома

Напишавме многу за работи што не остануваат во куќата, т.е. што треба да го фрлите за да внесете просперитет во куќата.

Сепак, постојат и предмети што зрачат со добра енергија и кои секогаш мора да ги чувате во вашиот дом за да имате среќа.

  • Еве ги првите 6 работи што никогаш не треба да ги исфрлите од дома:

Леб, Лебот се смета за света храна во многу култури, дури и кај нас. Симболизира среќа и благосостојба, па затоа е забрането да се фрла. Подобро е да се исуши и да се дадат трошките на птиците отколку да се фрлаат парчиња леб.

Сол Трпезата исто така се третира како леб . Покрај тоа, не е препорачливо да солта да ја позајмите на никого, бидејќи така благосостојбата излегува од куќата.

Исечени нокти или коса, косата и ноктите се најпогодни за правење лоша карма. Така завиткајте ги во марамче и ставете ги во кофа. Не смеете да ги расфрлате низ куќата.

Фотографии Можете да ги уништите само оние фотографии што ги прикажуваат вашите непријатели, под услов да не сте со нив на сликите , инаку ризикувате да привлечете болести и други проблеми.

Часовник Часовникот е енергично поврзан со сопственикот и може сериозно да му наштетите на лицето чиј часовник го уништувате. Можете да ги фрлите само оние часовници што не можат да се поправат.

Паричник Паричникот е финансиски талисман, па дури и да е безвреден, не го фрлајте. Кога купувате нов паричник,

чувајте го во куќата неколку дена, а потоа постепено префрлете пари во него, полека прекинувајќи ја врската со стариот паричник. Чувајте го вашиот стар паричник во куќата колку што можете подолго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *