June 19, 2024

Многумина не знаат дека алуминиумската фолија може да се користи за лекување на многу болести

Кога фолијата се нанесува на болното место , таа ги одразува биотековите што телото ги испушта назад до меридијанот од каде што потекнуваат.

Третманот со фолија е познат долго време, а психотерапевтот Вилхелм Рајх исто така го опиша овој метод . Во Кина, овој метод се користеше експериментално за лекување на болести и вроди со плод.

За третман се користи алуминиумска фолија . Еве што може да излечи: Обичната настинка; Остеохондроза на грлото на матката; радикуларна болка; гихт;

За лекување настинка , завиткајте ги стапалата во неколку слоеви фолија, потоа завиткајте ги во памучна крпа и држете ги околу 2 часа . Повторете ја постапката во текот на денот, по 2 часа до 3 пати на ден за една недела.

Гихтот на прстот се третира со едноставно завиткување на палецот со фолија и фиксирање на завојот. Фолијата се нанесува со мазна површина на болното место, се фиксира и болката поминува.

Со овој метод, можете да ја отстраните секоја болка што ве мачи долго време. Можете исто така да ја практикувате оваа обвивка со фолија за лекување на црниот дроб.

Земете парче леплива лента широка околу 10 сантиметри и долга околу 15 сантиметри. Залепете ја фолијата, оставајќи ги слободни краевите на леплива лента за да можете да ја залепите. Вака залепената фолија можете да ја ставите на секое болно место.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *