May 11, 2024

Но, освен мирисот, алицинот е многу ефикасен во борбата против бактериите и габите, не само во нашето тело, туку и во неочекувани места каде што тие напредуваат.

Дали знаете дека некои луѓе навечер ставаат чешне лук во тоалетот и го оставаат да преноќи таму? и сЕ затоа што сакаат сами да го поедностават чистењето на бањите !

Еве ја работата! Лукот содржи алицин, што му дава силен, специфичен мирис. Но, освен мирисот, алицинот е многу ефикасен во борбата против бактериите и габите,

не само во нашето тело, туку и во неочекувани места каде што тие напредуваат. На пример, во бањата!

Наутро само треба да ја оставите водата да тече. Ако го повторите овој процес двапати неделно, во шолјаа ќе има многу помалку бактерии, а лукот би требало успешно да делува против жолтите наслаги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *