February 24, 2024

Секој човек што влегува во нашиот дом, внесува и одреден тип на енергија, и таа може да биде позитивна или негативна

Постојат голем број техники што можете да ги користите за да одредите дали има негативна енергија во вашиот дом . Најлесен начин да го направите ова е со чаша полна со вода.

Што е воопшто негативна енергија? Секој од нас има своја енергија што се задржува во местата каде што живееме и во предметите што ги користиме. Нашите домови се места каде што се среќаваат различни енергии, што од нас самите што од другите членови на семејството.

Секој човек што влегува во нашиот дом внесува и одреден тип на енергија, и таа може да биде позитивна или негативна. Негативната енергија предизвикува стрес, здравствени и финансиски проблеми и лоши чувства. Ако мислите дека таква енергија е присутна во вашиот дом, направете нешто веднаш.

Трик со чаша вода: Ставете морска сол во проѕирна чаша (треба да заземе 1/3 од чашата). По солта, истурете 1/3 ладна вода и 1/3 бел оцет.

Ставете ја чашата во просторијата каде што мислите дека е собрана негативната енергија.

Откако ќе ја наместите чашата, никој не смее да ја допира во следните 24 часа. Ако течноста во чашата е во иста состојба во која сте ја оставиле, можете да воздивнете, во таа просторија нема негативна енергија.
Но, ако забележите меурчиња во чашата или течноста станува матна, очигледно е дека имате некои проблеми.

Откако течноста во чашата ја апсорбира негативната енергија, фрлете ја течноста во тоалетот и исплакнете ја, чашата Повторете ја постапката секој ден, додека течноста во стаклото не стане чиста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *