June 19, 2024

Имотот е полн со камиони, но и европски и јапонски возила

Неодамна пишувавме за необичната аукција на 174 возила на четири тркала , кои го издржаа тестот на времето. Сега имаме можност да го видиме заборавениот отпад во срцето на Тексас , каде што гнијат најмалку 500 класици!

Отпадот се наоѓа во Мабанка, и е целосно скриен од шумска и висока вегетација , што заедно со купот рѓосан метал придонесува за атмосферата од хорор филмовите .

Тимот од каналот на Јутјуб „Heat of Texas Barn Finds and Classic’s“ беше доволно храбар да го истражи имотот и да сними ретки примероци од 1940 -тите и 1990 -тите, вклучувајќи ја и југословенската легенда.

Далеку од љубопитните очи Вредни олдтајмери , како што се Pontiac Firebirds и Chevrolet , загинуваат далеку од очите на љубопитните. El Camino и Dodge Charger од 1960-тите, .

Областа е полна со камиони, многу популарни во областа, но и европски и јапонски автомобили. Да ги споменеме Mazda RX-7 и Datsun 240Z, додека најинтересно за нас е Југото !

Нема да го откриеме моментот кога поранешниот југословенски модел се појавува во кадарот, туку обидете се да го пронајдете. Неговото присуство не треба да изненадува со оглед на тоа што го имаше своето деби на пазарот во САД во 1985 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *