June 19, 2024

Ги убива штетните бактерии во стомакот, ги релаксира мускулите и го држи нивото на шеќер под контрола
Дали знаевте дека водата од кисела краставица е всушност богатство на здравјето? Така тврди Шанел Адамс, еден од најдобрите бармени во светот, кој во интервју за Full Suitcase откри дека оваа течност е еден од поинтересните трендови во американските барови.

Една девојка од со дебел глас ме праша дали може да и дадам вода од кисели краставички со нејзиното виски, ме натера да пијам со неа, таа вечер испив десетина. ја Излечив настинката која ја имав и не бев мамурен.

После тоа сите сакаа да пијат од таа вода со виски.Тој пијалок го направи мојот бар познат.

Освен Американците, Русите ја пијат течноста од кисели краставички со вотка, додека во Мексико се комбинира со текила. На овој начин, алкохолот се ублажува, а некои тврдат дека таквата вода ги ублажува мамурлакот.

Покрај сето ова, течноста од кисела краставица има и други придобивки, на пример, убива штетни бактерии во стомакот, ги релаксира мускулите и го држи нивото на шеќер под контрола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *