April 14, 2024

Кога пристигна Димитар Ковачевски со владина делегација, поголема група на граѓани почна да скандираат никогаш Cеверна, Само Македонија и го исвиркуваа Ковачевски, во тој момент група на СДСМ со партиското обезбедување започна да ги бутка луѓето по што ме нападнаа и мене бидејќи сум бил „партиски снимател“.

Им велам јас сум обележан од глава до пети, тргни рацете од мене, јас сум на работа. Викнав полиција која дојде да ме спасува по што вербално ја нападнаа и полицијата, вели репортерот на Инфомакс, Борислав Стоилковиќ.

Од објавеното видео може да се забележи дека во непосредна близина на Мечкин Камен, каде денеска се одржа централната прослава на Илинден, насобраните граѓани се буткаат со обезбедувањето.

Претходно Александар Николоски од ВМРО-ДПМНЕ, ја обвини власта дека на церемонијата во Крушево влезот им бил допуштен единствено на членовите на СДСМ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *