May 22, 2024

Имам 90 години, но се чувствувам како да имам 50, рекла веселата баба.
Една баба од Москва е јасен пример како да се живее и колку позитивниот став влијае на квалитетот на животот и долговечноста. Без сомнение – треба да ја слушате!

Имено, страницата на Фејсбук Human’s of New York објави фотографија од 90-годишната баба , не ни замислувајќи дека ќе стане планетарно популарна, како со своето модно издание, така и со енергијата што зрачи и советите што ни ги даде.

“Имам 90 години, но се чувствувам како да сум 50. Не земам лекови и никогаш не се жалам. Секогаш им велам на луѓето.

Започнете со она што го имате, а не она што го сакате. Јас сум само среќна затоа што сум жива “, рече оваа неверојатна жена. Г -ѓа од Москва и продолжи:

” Танцувам два часа секој ден и уживам во тоа. Ме интересира политика и литература. Ја сакам и науката. И да, имам момче Александар. Разменуваме книги. Не знам колку години има “, заклучи 90-годишната.

Се чини дека со својот изглед и став кон животот, оваа дама допре многумина, бидејќи објавата на Фејсбук собра над 500.000 лајкови и речиси 20.000 коментари.

„Јас дури и не те познавам, но ти си, госпоѓо, мојот херој “, „Само што сфатив што сакам да бидам кога ќе пораснам, и сакам да бидам таа“, се само некои од коментарите.

Оваа баба е жив доказ дека позитивниот став кон животот значи многу повеќе отколку што мислиме!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *