June 19, 2024

Долгогодишни студии дошле со заклучок дека најасилна е О крвната група. Луѓето со оваа крвна група имаат најмал ризик да заболат од кардиоваскуларни болести,

како и од мозочен и срцев удар. Овие луѓе живеат и најдолго. О крвната група не предизвикува згрутчување на крвта и не се појавуваат тромбови.

Нулата крвната група исто така штити од холестерол и дијабетес, кои пак исто така се поврзани со деменција и Алцхајмер.

Па вие кои и ја имате оваа група сте вистински среќници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *